Hoeveel Privacy Heb Je Bij Het Bestellen Via Een Bestelzuil?
Hoeveel Privacy Heb Je Bij Het Bestellen Via Een Bestelzuil?

Hoeveel Privacy Heb Je Bij Het Bestellen Via Een Bestelzuil?

Het is extreem populair tegenwoordig… Van die digitale informatiezuilen of bestelzuilen waar je door middel van een touchscreen scherm informatie op kunt zoeken of een bestelling kunt doorgeven. Wanneer je gaat bestellen bij een bestelzuil of informatie op gaat vragen bij een infozuil zul je vaak jouw gegevens moeten doorgeven. Denk hierbij aan gegevens zoals jouw e mailadres of jouw telefoonnummer. Veel mensen vragen zich daarom ook terecht af in hoeverre hun privacy wordt gehandhaafd tijdens het gebruiken van zo’n informatie- of bestelzuil. Dus… Hoeveel privacy heb je eigenlijk bij het bestellen via een bestelzuil?

Fysieke Privacy

Wanneer je een bestelling plaatst via een bestelzuil, bevind je je meestal in een openbare ruimte. Denk hierbij aan een restaurant of winkel. De opstelling van deze zuilen kan variëren, en soms zijn ze zo geplaatst dat andere mensen in de buurt gemakkelijk kunnen zien of horen wat je aan het bestellen bent. Dit betekent dat, afhankelijk van hoe de bestelzuil is gepositioneerd, er een kans bestaat dat voorbijgangers kunnen zien wat je intikt op het scherm. Als het scherm duidelijk zichtbaar is voor anderen is jouw bestelling een stuk minder privé dan je misschien zou willen

Digitale Privacy

Wanneer je een bestelling plaatst via een bestelzuil, worden je gegevens vaak opgeslagen. Zo moet je vaak jouw mailadres, telefoonnummer en woonadres ingeven. Het is belangrijk om te weten hoe lang deze gegevens bewaard blijven en wie er toegang tot heeft. Dit valt vaak te lezen in het privacy statement van het desbetreffende bedrijf. Daarnaast, als je je betalingsinformatie invoert, moet je ervoor zorgen dat dit veilig gebeurt. Controleer of de verbinding versleuteld is, bijvoorbeeld door te kijken naar een slotje in de adresbalk van het scherm. Tot slot is het belangrijk dat de software van de bestelzuil up-to-date is en goed beveiligd is tegen hackers en malware, zodat je gegevens beschermd blijven. Over het algemeen moeten bedrijven voldoen aan strenge privacy eisen, waardoor je je niet zoveel zorgen hoeft te maken hierover. 

Overige factoren waar je rekening mee moet houden

Bij het gebruik van bestelzuilen zijn er ook enkele technische overwegingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is de netwerkbeveiliging van groot belang. Bestelzuilen zijn verbonden met een netwerk, en het is cruciaal dat dit netwerk goed beveiligd is om te voorkomen dat ongeautoriseerde personen toegang krijgen tot je gegevens. Daarnaast is het belangrijk dat gevoelige informatie, zoals je betalingsgegevens, versleuteld wordt verzonden. Hierdoor blijft je informatie beschermd tegen mogelijke inbreuken en kun je met een gerust hart je bestelling plaatsen.